O Nas

Slovenske Specialkarke združujemo rekreativne kolesarke, torej tiste prave ljubiteljice vetra v laseh. Pri nas ni dirkanja in brezglavega divjanja, ampak je osnova prijetno druženje, medsebojno spoznavanje, uživanje v spoznavanju novih kolesarskih poti in preprosto uživanje v tem, da smo nekaj naredile zase za svoje dobro počutje in zdravje.

Ideja za ustanovitev Slovenskih Specialkark je bila spontana na kavi s kolesarskim kolegom, ki me je nagovoril, da naj kot bivša profesionalna kolesarska uporabim svoje kolesarsko znanje in izkušnje ter povežem rekreativne cestne kolesarke v Sloveniji. Leta 2016 sem ustanovila prvi amaterski ženski kolesarski klub v Sloveniji, ki združuje ženske vseh starosti z namenom spodbujanja zavesti o rekreativnem ženskem kolesarstvu v Sloveniji in aktivnega preživljanja prostega časa ter s tem krepitev zdravja in spreminjanja kakovosti življenja žensk na bolje.

Društvo je zelo aktivno in članicam nudi redne skupinske vožnje od spomladi do jeseni, pozimi pa dvoransko kolesarjenje, med letom so organizirani tudi tečaji varne vožnje s kolesom in različna druženja. Enkrat letno so organizirane priprave v tujini in tradicionalna vseslovenska akcija Ženska 100tka.

Zahvaljujem se vsem ženskam, ki ste mi pomagale zgraditi trden temelj Slovenskih Specialkark. Brez vas nas ne bi bilo in združena ženska moč je tista, ki premika meje in ustvarja vizijo naše skupine.

Vse bodoče ljubiteljice kolesarstva, specialk in vetra v laseh, ki najdete svoje srce v naši skupini, pa ste vabljene, da se nam čim prej pridružite na kolesu.

Kolesarski pozdrav,

Doc. Dr. Marjetka Conradi
Predsednica društva
Strokovna delavka 1, športno treniranje – kolesarstvo
marjetka@specialkarka.si